fredag 25 maj 2012

Hallihallå

Oj, nu var det länge sedan jag bloggade. Jag håller på att läsa mig igenom Italien för fullt men det är tunna sidor, små bokstäver, ganska tung bok och 700 sidor, så det tar lite tid! Dessutom har det varit så varmt den här veckan att jag inte orkat göra någonting när jag väl kommer hem. Det enda jag orkar är att ta av alla kläder och ligga blickstilla på säng eller golv och försöka bli lite kall. Men jag ska försöka ändra på det, känner att jag ligger efter i min läsning.

Annars tuffar allt på. Jag är fortfarande förkyld, eller vad det nu är, jobbar men mår inte toppen direkt. Jag har fått sommarjobb, vilket är en lättnad. Det hade blivit en otroligt tung och svår sommar utan jobb. Men nu har jag 5 veckor, så det ska nog gå!

Tyvärr är det inte så mycket mer som händer i mitt liv just nu så ni får nöja er där. Det var bara en liten uppdatering för att visa att jag lever och inte glömt bort er. Ha de!

söndag 13 maj 2012

Varning!

Vill här utfärda en varning till alla som läser denna blogg. Hade du tänkt läsa boken Click, Click av Joyce, June och Paula Kavanugh? Tänk om! Jag tänker säga ytterligare 4 ord om boken. Dålig bok! Läs ej!!! Betyg 1 av 5 och 1 av 10.

Jag gick till doktorn i fredags. Jag fick upbringa allt mod jag hade i kroppen för att göra det men jag gjorde det och det var faktiskt inte så farligt. Men jag fick inte mycket svar. Dock fick jag medicin, en mot inflamerade luftrör ochenmot hostan. Den mot inflamationen är maracaspiller, ni vet sådana kapslar som innehåller små bollar med medicin? Tycker de är lite otäcka för det låter lite som en maracas precis när man sväljer dem. Hostmedicinen får endast tas inför natten eftersom man blir lite coco av den. Tyvärr blir jag även illamående och yr av den, men den hjälper i alla fall lite mot hostan! Så nu har jag 7 dagar kvar av kuren, fungerar det inte måste jag tillbaka. Så nu håller jag alla tummar jag kan och hopps slippa gå tillbaka!

Har tänkt igenom boken. Den får en 0 av 5 och 0 av 10. Var inte värd den extrapoängen trots allt. Och boken representerar Irland. Känns orättvist mot Irland att få en så dålig bok men nu är den läst och det är svårt att göra något åt det. Sorry, Irland!

måndag 7 maj 2012

Så det kan gå...

Ibland blir det inte som man tänkt sig... I lördags kändes det verkligen som om förkylningen var på väg bort. Hostan kom mer sällan och lät inte så hemskt som innan, huvudet började vakna till liv, nackontet hade släppt, näsan var normal, jag såg ljuset helt enkelt! Söndag morgon vaknar jag och känner mig inte helt på topp men ok. Dagen går sin gilla gång och när vi kom hem från kyrkan, hängde hos Spandex hela helgen, var jag tillbaka på ruta 1 igen. Nacke, hals, näsa, huvud, öra och hosta. Så nu sitter jag här igen, förkyld, och tycker att livet är hårt. Fast det är bara 7 arbetsdagar kvar till nästa långhelg,då jag tänker VILA (igen), imorgon ska vi på utflykt, våren är här och vädret ljuvligt, så jag överlever nog!

Jag tog en kort paus i min världsomläsning och åkte tillbaka till Norge i helgen. Boken hette Ju Fortare Jag Går Desto Mindre Är Jag och är skriven av Kjersti Annesdatter Skomsvold.

Boken handlar om Mathea som är gift med Epsilon och bor i en lägenhet i Haugerud. Hon är socialt inkompetent och pratar nästan bara med Epsilon. Mathea jobbar inte utan spenderar sina dagar med att vänta på att Epsilon ska komma hem. Hennes högsta önskan är att Epsilon äntligen ska gå i pension så att de kan ha hela dagarna tillsammans.

Det är en ganska ångestladdad bok. Stackars Mathea är livrädd för allt och alla utom Epsilon och känner inte att hon betytt något för någon under hela sitt liv. Hon är desperat efter att sätta spår i världen och några av hennes tilltag är komiska men samtidigt tragiska och sorgliga. Jag känner så för Mathea, hon är säkert inte så långt från saningen i många äldres fall. Dessutom är boken skriven så att man, nästan helt själv, kan bestämma vad man tycker händer i boken. Skomsvold har gett oss som läsare otrolgit fria tyglar att analysera med och det gillar jag.

Det är kanske inte en helt upplyftande bok ochdet är inte heller en bok som passar alla, men den passade mig. Jag gillar det mörka, tragiska och ångestfyllda som blandas med humor och komik. Att det dessutom är en debutroman gör det hela desto mer imponerande. En stark 4 av 5 och 9 av 10!

Nu är jag dock tillbaka på min resa. Jag befinner mig fortfarande i Europa men nu i Irland. En bok som heter Click, Click som jag köpte för en billig slant här! Har läst en liten bit och är helt imponerad men helt värdelöst är det i alla fall inte än!

lördag 5 maj 2012

Skottland

Det blir långt mellan inläggen nu. Men här kommer ett i alla fall. Skottland är nu utläst!
Mitt val för detta eminenta land föll på sir Arthur Conan Doyle och Sherlock Holmes. Och jag är väldigt nöjd med mitt val!


Jag har alltid trott att Sherlock Holmes skulle vara lite svårläst. Att språket skulle vara gammeldags och svårt, ämnena tunga och karaktärerna svårtillgängliga. Men jag hade fel. Kanske beror det på att jag tittat på tv-serien Sherlock Holmes och därför har en bild av hur Holmes är, kanske inte, vad vet jag. Men när jag läser boken så är tv-seriens Sherlock och bokens Sherlock väldigt lika, de befinner sig bara i olka tidsåldrar. Och eftersom jag älskar Sherlock i serien så har jag en böjelse för honom även i boken.

Boken i sig heter The Adventures of Sherlock Holmes och är 12 korta berättelser om Holmes och hans äventyr. Jag köpte den för en billig slant på bokrean och jag ångrar mig inte. Det är lättillgängligt, trevligt, spännande, roligt och underhållande. Jag gillade det väldigt mycket! Jag kan förstå att böckerna och Sherlock blivit så populära. Har du inte läst dem så rekomenderar jag dig att göra det, jag blev i alla fall positivt överraskad! Betyg 4 av 5, 8 av 10!

Nu vet jag inte rikgit vad jag ska läsa... Har så många böcker jag är sugen på men jag vet inte vilken jag är mest sugen på, och ska jag ta ännu en världsresebok eller ska jag läsa en annan för skoj skull? Mycket att tänka på i en världsomläsares värld...

Annars flyter livet på. Det jobbas och umgås med vänner och njuts av solen och städas alldeles för lite, hostan börjar släppa och jag börjar känna mig som människa igen, i alla fall nästan.