tisdag 31 januari 2012

Dag 20

Idag kom de senaste böckerna hem och jag har god lust att börja läsa allihop på en gång, Men eftersom jag just nu befinner mig i Libyen och USA samtidigt (även om USA egentligen är avcheckat från listan redan) så har jag lagt band på mig. Men jag är sugen!

Som sagt, nu är jag i Libyen. Ingen I Världen heter den och är skriven av Hisham Matar. Så far, lovande!

Idag hämtade jag även hem ett paket med lakan som jag beställde för en billig peng. De är väldigt fina men jag bör nog tvätta dem innan jag använder dem, de dryper av någon slags stärkelse.

annars är idag en ganska lång dag. Extrajobb först och snart möte, jippi! Dessutom trillade jag i trappan imorse så jag är helt stel i nacken. Hemska tisdag!^^

måndag 30 januari 2012

Indonesien

Vilket land har denna flagga? Eller ska jag säga länder?
Indonesien; officiellt Republiken Indonesien, är en stat i Sydostasien och Oceanien (västra Stilla havet). Indonesien består av över 13 466 öar och 33 provinser. Med över 238 miljoner invånare är det världens fjärde folkrikaste land och har världens största muslimska befolkning. Indonesien är en republik med en vald lagstiftande församling och president. Landets huvudstad är Jakarta. Landet gränsar bland annat till Papua Nya Guinea, Östtimor och Malaysia. Indonesiens har världens artonde största ekonomi efter nominell BNP och femtonde största efter köpkraftsparitet.

I lördags tog min indonesiska resa slut. Den blev kort men ändå ganska angenäm. Boken hetten Jordens Dans och är skriven av Oka Rusmini. Den berättar tre kvinnors historia från tre olika generationer. Inget mästerverk men absolut inte dålig. Och lättläst var den också. 3 av 5 4 av 10.
Ser tyngre ut än den är...
Som ni kanske förstår på den korta koncisa recensionen var det inte direkt en litterär uplevelse. Men nu funderar jag på nästa land. Har varit en ganska upptagen helg så jag har inte haft möjlighet att läsa direkt men nu är det vardag igen så nu kör vi.^^

Började läsa en bok hos Spandex i lördags av en kvinna som heter Audrey Niffenegger men tyvärr är hon från Michigan, USA, så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Läsa den eller pausa? Svårt val, får helt enkelt läsa två böcker samtidigt tror jag.
Inte helt lätt att färglägga Indonesien faktiskt...
Gick på bio i lördags, The Descendants med George Clooney, och kom ut från salongen mycet nöjd och lite rödgråten! En bra, hjärtevärmande film med djup och allvar utan att bli oförståelig eller tråkig. Rekomenderas varmt till alla och envar!
Ögongodis och hjärtevärmare... Härligt!
Annars har det inte hänt mycket. Spelat en hel massa Ticket To ride, tittat på film, lekt med Spandex, varit i kyrkan och så, det mest spännande som hänt på länge, jag har beställt biljetter till Skottland! I april åker jag och häälsar på kära syster yster och hennes make i deras lilla hus! ÄNTLIGEN!
Någonstans vid den röda ringen bor min syster! I april kommer jag!:-D

onsdag 25 januari 2012

Nytt land, nya utmaningar...

Igår åkte jag till biblioteket på en liten testrunda. Om jag kunde åka dit och hem igen utan att må allt för dåligt skulle jag jobba idag. Eftersom jag sitter i min säng och skriver det här kan ni nog gissa hur jag mådde när jag kom hem... Men jag lämnade tillbaka böcker som skulle varit inne för typ 41 dagar sedan och lyckades krafsa ner ngra nya låneböcker i min påse innan jag fick nog och skyndade hem.

På biblioteket finns det böcker från en väldig massa olika länder. Och gissa vilket land jag är i nu? Det är en lurig en. Författaren heter Oka Rusmini och kommer från... *trumvirvel* Indonesien! Det var väl otippat? Hade ju tänkt vara i Vietnam nu men boken var utlånad så jag har reserverat den. Så länge har jag flera afrikanska länder framför mig, och även en del asiatiska och någon europeisk. Känner mig ganska nöjd med mina lån, fast helt nöjd är jag inte. Vissa av författarna har en tvetydig bakgrund. De är födda i typ England eller Amerika men kallar sig själva för irländare, egyptier, afghan och what not. Men jag ska se till att VERKLIGEN gå till botten med det här så jag inte för er bakom ljuset. Dock är jag säker på att Oka Rusmini är från Indonesien, så där kan ni känna er trygga!

Idag är första dagen på hela veckan som jag faktiskt känner mig frisk! Jag vaknade och kände att något var annorlunda och nu känner jag mig som vanligt igen! Så imorgon blir det äntligen jobb och umgänge med människor igen. Härligt!


En liten motivationsvideo. Tänk om vi alla skulle börja dagarna så här, undra hur världen skulle se ut då?!

måndag 23 januari 2012

USA


Uschiamig! Här trodde jag att jag skulle få gå och jobba idag men det tuckte tydligen inte min kropp, så nu ligger jag här igen, sjuk och halvt eländig. Förstår inte hur man kan känna sig så kry som jag gjort i helgen och ändå gå och bli sjuk igen?! Men det finns ett slut på eländet, det är jag säker på!
Inte ritkigt men ändå...
Det har trotts allt varit en blessing in disguise eftersom jag nu haft möjlighet att läsa ut The Particular Sadness Of Lemon Cake av Aimee Bender. Visserligen i sötar, men man kan läsa några sidor,sedan sova/vila en stund och sedan läsa lite till. I vilket fall är den slut nu och min resa i USA över.

Amerikas förenta stater: (engelska: United States of America), eller i förkortat form Förenta staterna (engelska: United States), på svenska vanligen kallat för USA, är en federal konstitutionell republik som består av 50 delstater och det federala distriktet District of Columbia, där huvudstaden Washington DC är placerad. Landet ligger främst i centrala Nordamerika, där dess fyrtioåtta angränsande delstater och District of Columbia, huvudstadsdistriktet, ligger mellan Stilla havet och Atlanten, kantad av Kanada i norr och Mexiko i söder. Delstaten Alaska ligger i den nordvästra delen av kontinenten, med Kanada i öst och Ryssland i väster över Berings sund. Delstaten Hawaii är en ögrupp i centrala Stilla havet. Landet har också flera territorier och besittningar i Västindien och Stillahavsområdet.
De här har jag kunnat utantill, blir nog till att plugga in dem igen snart...
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om boken egentligen. Det handlar om Rose Edelstein som en dag precis innan hon fyller nio, börjar känna människors känslor som smaker i all mat hon äter. Hon inser att hennes mamma inte är lycklig och så småning om även att hon har en affär. Rose uppskattar inte sin förmåga och undviker så mycket hon kan att äta hemlagad mat.


Det är en ganska spännande tanke men boken utvecklas inte alls åt det håll jag förväntade och föredrog. Istället blir det hela ett sorts familjedrama med mystiska och övernaturliga inslag. Det är itne en dålig bok men jag förstår den inte riktigt heller. Författaren har helt tydligt god fantasi och utnyttar den också men någonstans längs vägen tappar hon bort hela syftet med boken. Det som skulle ha kunnat bli en historia som berör blir istället en historia utan tydligt mål eller mening och som lämnar en ganska oberörd. Betyg då: 2 av 5 och 4 av 10.
Den lät och såg bättre ut än vad den var

Jag hade tänkt läsa en bok från Israel nu, men sen insåg jag att författaren egentligen var fransk så jag väntar med den, har en annan bok jag vill läsa från Frankrike. Så nu vet jag itne riktigt vad det blir. Jag får helt enkelt återkomma när jag bestämt mig!

Annars har det varit en trevli helg. Morsan fyllde år i lördags så jag var bjuden på födelsedagsmiddag. Julledudde och hennes familj var också där, och mormor och morfar. Väldigt trevligt och gott! Söndag var det kyrka och sedan häng i Bjuv med SPandex, hennes korvkung, BB, Dany the dog och Issepisse. Vi spelade, tjötade, käkade och hade det allmänt trevligt! Men, som sagt, jag kom hem, gick och la mig, kunde inte somna, blev sjuk och nu sitter jag här.

(Till er andra sportfånare där ute: Kan någon förklara vad Sverige höll på med mot Polen och hur det kunde gå som det gick? Hur tappar man 11 måls ledning på en halvlek? Jag är fortfarande väldigt upprörd!)

fredag 20 januari 2012

Dag 9 England


England: är en riksdel (eller constituent country) i Storbritannien. Av de fyra riksdelarna är England den största både geografiskt och befolkningsmässigt (med 53 % av ytan och 84 % av befolkningen). De övriga delarna är Skottland, Wales och Nordirland.
Ordet "England" kommer från fornengelskans Engla-lond, vilket betyder "anglernas land" (engelska Land of the Angles).
England utgör tillsammans med Wales ett gemensamt juridiskt och administrativt system och därför ses England och Wales i vissa sammanhang som en enhet.
Som alla kan se, England är inte samma som Skottland!
Så har min resa genom England nått sitt slut. Jag skulle gå och lägga mig igårkväll men tänkte att jag först skulle läsa lite i min bok och vips så var den, efter många tårar, slut!

Boken heter When God Was a Rabbit och är skriven av Sarah Winman. Detta är Sarahs debutroman, vanligtvis arbetar hon som skådespelare, och OJ vilken debut!

Det är historia om kärlek och dess olika ansikten. Kärlek mellan bror och syster, dotter och mamma, mellan vänner. Helt enkelt en hel massa olika kärlek. Huvudpersonen och berättare är Eleanor. Eleanor är en ganska tillbakadragen och ensam person. Hennes fasta punkt i livet är hennes storebror Joe. Han är den som vet ALLT om henne och som förstår hennes alla konstigheter.
Fullständigt oemotståndlig utsida!
Boken börjar när Elly, som hon kallas, och Joe är barn och fortsätter sedan nästan 20 år senare när de är vuxna allihop.

Det är en väldigt vacker och smärtsam historia. Den är inte uppbyggd så som berättelser ofta är, med en tydlig story line, utan lunkar bara på med itt eget tempo. Många tunga ämnen behandlas, men man känner sig aldrig besvärad som läsare. På något sätt lyckas Winman bemöta allt med en nästan bekymmersfri inställning, en nostalgisk och matter-of-factly ton går genom hela historien men fortfarande med respekt för berättelsen och händelserna. Det är helt enkelt en trevlig, intressant och bra bok som jag tycker du ska läsa! Dock inget för morsan, det är en del homosexualitet i boken och morsan kan inte hantera sånt! Boken får en svag 4 av 5 och en 6 av 10.

Knappt hade den boken tagit slut förrän jag kastade mig vidare till nästa land. Landet som jag nu befinner mig i är, som jag förvarnade om, USA. Boken heter The Particular Sadness of Lemon Cake. Ser verkligen fram emot den!

Så härlgit melankolisk!
Igår råkade jag, och ja, jag råkade verkligen, för det var alls inte meningen, köpa hem ett gäng böcker. Flera av dem har författare från spännande länder som jag gladeligen ska kryssa från min världsresa när jag kommer så långt. Så även om jag verkligen inte skulle köpa böcker var det ju inte helt bortkastat eftersom de ingår i min resa!

Annars är jag hemma och återhämtar mig, försöker bli frisk, det är så tråkigt att vara sjuk!

torsdag 19 januari 2012

VAB

Idag är det faktiskt lite synd om mig för jag hår gått och blivit sjuk. Redan på cykeln på väg till jobb i ottan tyckte jag benen kändes ovanligt stumma och svarade liksom inte som de brukar. Väl på jobb fick jag ont i magen efter ett tag och det gick inte över. Så efter 2 timmar cyklade jag hem igen och la mig att sova en stund. Trodde ett tag att det var magsjuka men än så länge har det utvecklat sig mer åt bara-illamående-och-feber-hållet så ni behöver inte vara oroliga för att bli smittade!
VAB för Isak...
Tyvärr innebär även bara-illamående-och-feber att man måste stanna hemma. Så plötsligt är min helg dubbelt så lång. Mycket tid men lite att göra. Ligger alldeles ensam i min stora, tomma lägenhet och tycker att tiden går långsamt. Dock kommer Spandex och undehåller mig i kväll, tur är väl det, annars hade jag kanske inte överlevt till morgondagen! 
VAB för vanliga människor...
Så nu har jag tid att läsa! Och läsa har jag gjort, inte helt klar än men nu är jag farligt nära slutet! Så snart kommer det nog ett litet inlägg om när gud var en kanin. Jag har dock ett litet problem. Jag hade ju tänkt ta Vietnam efter England men Vietnamn finns inte hemma hos mig utan på biblioteket och dit kan jag ju inte ta mig, sjuk som jag är, och jag lär inte hinna bli frisk tills boken är slut. Därför har jag ändrat lite i min resrutt och har istället ställt siktet på USA tror jag. Mer om det senare, men jag vill inte att ni ska gå runt och tro att jag är på väg till Vietnam när jag inte är det...
Nu är det lite ompyssling av mig själv som gäller! Inte helt lätt att VABa (Vård Av Brud) men jag biter ihop och kör på!

Så här känns det!


onsdag 18 januari 2012

England

Färglagda länder är länder jag varit i (läst...)!
Det går lite segt nu... Jag gillar boken jag läser, When God Was A Rabbit, men jag har varken tid eller ork att läsa egentligen. Imorse snodde jag åt mig lite extra tid på toan men det gjorde att jag fick prioritera ner min frukosttid. Men so far trivs jag bra i England så varför stressa?

Annars är det mycket den här veckan. Jag jobbar på på Pauli och har numera ännu fler timmar än innan, vissa dagar 6-14.30 och vissa dagar 8-13.30. Så det är full rulle. Som om inte det vore nog är jag dessutom på Scanex den här veckan. Så jag har jobbat 12 timmar om dagen typ. Igår höll jag igång i 15 timmar, sen stupade jag i säng. Det är inte för alltid så jag överlever i alla fall, men just nu är det lite tungt.

Jag har så sått börjat titta mig runt efter vilket land som ska bli nästa på min resa och jag tror jag har bestämt mig nu. Det blir antagligen Vietnam! Måste ändå till biblioteket och lämna tillbaka böcker som blivit ALLDELES för dyra och då kan jag ju lika gärna passa på och låna lite nya böcker. Och jag har haft span på en bok från Vietnam ett längre tag så det blir nog bra! Men nu, England!

lördag 14 januari 2012

Norge

Norge: formellt Konungariket Norge (norska, bolkmål: Kongeriket Norge, nynorska: Kongeriket Noreg), är en konstitutionell monarki i norra Europaa, väster om Sverigee på Skandinaviska halvön. Förutom Sverige har Norge landgräns mot Ryssland och Finland i de nordligaste delarna. De närbelägna öarna Svalbard, Björnön och Jan Mayen står under norskt självstyre och betraktas som en del av kungadömet, medan Bouvetön i södra Atlanten och Peter I:s ö i södra Stilla havet är underordnade Norge men inte räknas som en del av riket. Norge har även gjort anspråk på Dronning Maud Land i Antarktis. (källa wikipedia.se)

Detta är då landet som jag varit i de senaste dagarna. Jag valde att börja min resa genom världens länder här, dels eftersom det är nära hem och dels eftersom jag hade en bok från Norge hemma som jag inte läst än.;-)

Boken jag läst heter Den Som Fruktar Vargen och är skriven av Karin Fossum. Det handlar om en ung, sinnessjuk man som rymmer från en sluten anstalt bara för att ett par dagar senare bli sedd av en ung pojke på glid på gård där ett hemskt mord begåtts. Konrad Sejer heter polisen som ska utreda fallet, men nästa dag sker de ett väpnat rån med gisslantagande och plötsligt blir det hela mycket mer komplicerat...

Jag är, som ni kanske redan förstått, inte ett jättestort fan av deckare. Jag läser dem ibland men det är aldrig mitt förstahandsval. När jag läser böcker vill jag inte på förhand veta varför boken är skriven, men med en deckare är det ganska tydligt, boken är skriven för att en mordgåta ska lösas. Men, med det sagt, så innebär det inte att deckare är dåliga, de har bara inte fått mig helt fast än. I det här fallet blev jag först lite besviken och sedan glatt överraskad. Den började väldigt segt och kom liksom inte igång, men sen satte den fart och då ville jag inte släppa! Det var inte ett förutsägbart slut, personerna var inte stereotyper och det kändes inte allt för otroligt. Dessutom var det ett ganska trevligt avbrott mot böcker jag brukar läsa. Jag tror rent av att jag ska börja läsa lite deckare, bara för att bryta av och läsa lite annorlunda böcker ibland. Betyg: 3/5, 5/10.

Nu ska jag resa vidare till nästa land... Frågan är vilket det blir? Det lutar åt antingen USA eller England... Har två böcker som jag glömt bort att jag hade som jag är väldigt sugen på... Den ena heter The Particular Sadness Of Lemon Cake och den andra heter When God Was A Rabbit. Men, men, det får bli ett senare problem för nu har jag en OTROLIGT smutsig lägenhet som behöver lite uppmärksamhet!

Dag 2/3

Jag är fortfarande i Norge men jag måste säga att det är en bok som blir bättre och bättre. Som fallet är med mig och de flesta deckare tycker jag det tar för lång tid innan själva deckandet börjar, men nu när det väl kommit igång är det ganska underhållande! Fast lite mer action hade jag inte tackat nej till!

Elna, jag läste din kommentar, förstod den inte och kommenterade tillbaka. Men sedan gick jag på toa och då fick jag en uppenbarelse och plötsligt förstod jag vad du menade! Jag vill ha en översikt av min världsomsegling både offline och online! Jag vill kunna visa mina framsteg alltid och för alla, både här hemma och på bloggen/facebook så lite fiffiga idéer mottages glatt!

Visste ni att mejeriprodukter aldrig kan bli för gamla? Alltså, de kan mögla, smaka illa och bli klumpiga, men aldrig farliga! Det finns inga farliga mögelsvampar som kan växa på mejeriprodukter. För att bevisa detta har jag idag, och igår faktiskt, ätit fil som ghade bäst före datum den 23e oktober 2011. Och den smakade precis som den ska, fil. Jag mår inte sämre än vanligt. Till och med Spandex vågade sig på att smaka och hon säger samma sak, inget fel på den filen. Bara så ni vet! Så nästa gång osten möglar, släng den inte, skär bara bort mögelbitarna och ät resten, om ni vågar!

Annars har jag och Spandex svullat idag, Vi käkade fil och pepparkakor och drack cola och sedan var det hamburgare på bara vara så vi smet ner där en snabbis. Till På Spåret hade vi laddat med choklad, godis, chips, läsk och kaffe. En väldigt trevlig kväll, men kanske inte helt optimal rent kostmässigt. men men, det kan vi ta igen imorgon!

Idag blåser det i princip full storm här nere i Skåne. Som tur är så upptäckte jag det innan jag cyklade iväg imorse och fattade det väldigt kloka beslutet att ta bussen istället. Ett beslut jag fotfarande är oerhört tacksam över!

Nu är klockan sent och jag borde sova, för imorgon är det städ, tvätt och disk som står på schemat, men jag ska nog läsa lite först. Vill ju komma vidare i världen!

onsdag 11 januari 2012

Dag 1

Idag är den första officiella dagen på min världen-runt-resa. Och jag börjar i Norge...

I julas fick jag ett paket av en god vän som innehöll en massa olika böcker. Två av dem råkar vara skrivna av Karin Fossum, en norsk författare. De är visserligen deckare men eftersom jag ändå måste läsa alla böcker jag har här hemma kan jag lika gärna streta på. Har inte riktigt fastnat än, men det kan nog bli bra, i sinom tid...

Funderar på hur jag på ett pedagogiskt och tydligt sätt ska kunna visa min färd genom världen. Jag skulle vilja ha en karta över världens länder som jag sedan kryssar, eller kanske drar streck igenom. Frågan är hur. Någon som har trevliga förslag? Meddela gärna dem till mig då.:-)

Ett litet tips till alla er där ute som inte har spelat Ticket To Ride: Gör det! Spla det alltså, införskaffa det först och spela det sen (brukar uppskattas av butikerna om inte annat). Jag och Spandex hängde igår och jag tror vi spelade 4 eller fem omgångar i rad. Det är ett väldigt rolgit spel! Men inte helt bra för nerverna, mina är fortfarande i gungning.^^
Idag har varit en knepig dag, rent vädermässigt. Det började mulet men ok, när jag kom ut på 10-rasten piskade ett ritkigt höstregn rakt i ansiktet, på lunchrasten kvittrade fåglarna, luften var ljummen och luktade vår och himlen alldeles blå och när jag gick hem blåste det nästan full storm, det var kallt och bitigt men fortfarande blå himmel. Konstigt att den här dagen känts lite paranoid och knepig. Dessutom har det varit en berg-och-dal-bana inomhus också. Men nu är jag hemma för idag. Imorgon ny dag, nya tag!

Nu ska jag läsa mig igenom Norge!

tisdag 10 januari 2012

Nytt år, nya vanor

Det var verkligen tungt att gå upp imorse. Började kl. 06.30 så jag cyklade iväg 06.00. Det är väldigt tidigt! Speciellt efter att han vänt dygnet TOTALT den senaste veckan. SOm det kan gå. Men jag var framme i tid och relativt pigg hela dagen. Men nu är jag stopptrött!

Spandex har äntlgien kommit hem! Hon var hos korvkungen i nästan 2 veckor utan en tanke på någon annan! Men nu är hon hemma, så jag ska dit och leka lite. 2 veckor är lång tid så vi har nog en el att ta igen.

Igår började jag på en bok jag fick i julhelgen. Det är en bok som går emot de flesta av mina bokvalsfördommar. Den är nordisk (nordiska författare är ungefär likadana allihop), det är en deckare OCH det är ett djur med i titeln. Men jag har ett projekt som heter Läs Alla Böcker Du Har I Bokhyllan och eftersom den här stod i min bokhylla så är det bara att läsa på. Än så länge är jag inte superimponerd, men vilken bok imponerar efter mindre än 30 sidor?;-)

Jag insåg när jag läste igenom lite inlägg att jag reccenserat en hel del böcker men också att jag glömt en hel del. Just nu hinner jag inte göra något åt det men jag ska försöka uppdatera bloggen lite oftare så att inga böcker trillar mellan stolarna.

Appropå projekt så har jag kommit på ett annat bokprojekt som jag ska dra igång. Läs Dig Igenom Världen heter det. Det innebär att jag ska, innan jag dör men gärna innan också, läsa MINST en bok från varje land i världen! Det borde vara möjligt. Visserligen kanske inte alla finns på svenska, men kanske på engelska! Annars får jag helt enkelt lära mig språket...:-P

Nu måste jag rusa!

måndag 9 januari 2012

Snö

Chic Lit i all ära, men det är så mycket trevligare med riktig fransk litteratur! Chic Liten jag höll på med är slut i alla fall. Den hette Tjugotalsflickan och var skriven av Sophie Kinsella.

Den är till att börja med som chic lit är mest, lättsmält, förutsägbart och ganska tråkigt. Och som jag sagt innan är jag inte ett stort fan av Sophie Kinsella. Men den utvecklade sig i alla fall åt rätt håll. Jag fick mig ett par skratt och den underhöll mig så pass att jag ville fortsätta med den. 3/5 och 4/10.

(Ett snabbt litet mellanspel bara. Nyss, när jag tittade ut genom fönstret, föll snön i vackra vita flingor från himmeln! Att något så litet kan göra en så glad!)

Efter den blev det lite mer substans med En Ovärdig Dotter av Justine LÊvy. En ganska tung, fransk bok om en dotter som blir gravid ungefär samtidigt som hennes mamma sakta men säkert påbörjar en smärtsam resa mot döden.

Den är inte upplyftande, men vacker och välskriven. Jag gillade den! 3,5/5, 5/10.

Imorgon börjar jag jobba på riktigt... Inget jag ser fram emot direkt men samtidigt ska det bli skönt att komma igång. Idag smygstartade jag lite med ett personalmöte, men imorgon är det på riktigt. Börjar redan klockan halv sju... Men det är sovmorgon för vissa dagar börar jag klockan 06.00. Det kommer bli saftigt, men det bringar även lite klirr till kassan och det behövs alltid!

Härom natten, när jag inte kunde sova, läste jag lite i min Tranströmer-samling. Och han kan verkligen skriva! En dag ska jag lägga upp några av hans dikter så ni förstår vad jag menar!

Nu ska jag äta!
Over and out!


Ps. Som ni kanske märkt har jag satt etiketter på mina inlägg. Säg till om det är något som saknas! Ds.

torsdag 5 januari 2012

Chic Lit

Läser just nu en väldigt lättsmält chic lit-bok av Sofia Kinsella, hon som skrivit om shopoholicen. Jag har läst lite av henne innan och inte blivit helt såld, och jag ställe rmig lite frågande även denna gång.

Varför kan man inte skriva roliga och trevliga böcker utan att de ska bli förutsägbara, fjantiga, tramsiga, medelmåttigt välskrivna och överdrivna? Kan man inte bara skriva en chic lit som är en genomtrevlig upplevelse? En sm inte lämnar en tråkigt eftersmak i munnen? Jag letar vidare efter en sådan men får väl hålla till godo med denna så länge. Den är itne helt slut än så jag återkommer med en något mer utförlig åsikt senare.

Ikväll ska vi överaska morfar! HAn har eller ska fylla år och därför ska vi ha en stor verraskningsfest hemma hos dem. De blir så glada när vi överraskar och hittar på bus så det blir nog trevligt. Som en sista stor happening innan de flyttar till sin nya lägenhet. Vemodigt men spännande samtidigt.

Eftersom det trotts allt är en blogg som handlar lite om sport måste jag ju säga något om juniorkronornas framfart. Det är JVM i ishockey och jag vet inte om jag kunde vara mindre intresserad egentligen, men jag är samtidigt fånigt intresserad av sport och otippade vinnare och liknande så jag har läst på lite. J.kronorna är i final, första gången sedan -81. Jag har bara hört hur de har vunnit och vunnit och vunnit. Så även jag, en obiten ohockeyfantast, tycker det är ganska stort. Lite i smyg så här så får jag väl säga Heja Sverige!:-)

måndag 2 januari 2012

Äktenskapsförmedling

Jag har just läst ut Farahad Zamas bok Kärlekens Olika Villkor, en nästan fristående fortsättning på Mr. Alis Äktenskapsbyrå. Den första boken var väldigt trevlig så jag har sett fram emot fortsättningen. Och nu är den slut!

Den här boken handlar om Mr. Alis sekreterares äktenskaps, Mr. Alis sons ärleksbekymmer och lite annat smått och gott. Det utspelar sig i Indien och självklart speglar sig det i allt. Ibland vattnas det i munnen när olika maträtter beskrivs, färgerna bländar en nästan och boken är full av sprakande liv. Författaren säger att Jane Austen och Alexander McCall Smith är hans största influenser och att hans författarskap är en korsning mellan dem båda och jag kan bara hålla med. Kanske lite mer McCall Smith än Austen men ändå. Det är mysigt och trevligt och visar upp en helt annan kultur som ibland kan vara lite svår att förstå men ändå ack så lockande! Har du inte läst Farahad Zamas böcker om Mr. Ali har du en trevlig lässtund framför dig!