fredag 8 juli 2011

Svensk Sommar

Så har då nästa bok tagit slut. Även den här gången råkade det bli så att det var en svensk författare. Författarinnan heter Anna Fredriksson och boken hon skrivit hette Sommarhuset.
Det är en charmig utsida i alla fall.
Den handlade om en dysfunktionell familj där mamma just dött och lämnat ett sommarhus efter sig. Två av barnen har knappt pratat med sin mamma på 15 år, medan den tredje har tagit hand om sin mamma och inte pratat med sina syskon. Den tredje, Eva, den som tagit hand om mamman, tycker det är självklart att hon ska få huset, medan de andra två vill sälja huset. Det utvecklar sig till en tvist där alla parter befinner sig i ett litet hus i skårgården och försöker få sin vilja igenom.

Det är en helt ok bok, inte en "vanlig" svensk bok, alltså en där de bara babblar på, utan en som är ett mellanting mellan dussinlitteratur och helt ok litteratur. Den är läsbar och ganska underhållande. Skildringarna av människor är ganska bra för det mesta, jag känner igen många av dragen i människorna. Det är dock inte tillräckligt för at jag ska känna att jag får så mycket behållning av boken att jag kan rekomendera den till någon. Den är inte dålig men inte direkt bra heller. Det finns så många andra bra eller läsvärda eller intressanta eller tillräckligt dålig för att vara bra. Det här är inte en sådan bok, så läs den bara om ni tycker den verkar bra. Betyg 2 av 5 och 4 av 10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar